Στο χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου μας παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες από τα αρχικά στάδια της ανάπτυξης ενός παιδιού μέχρι και την ενήλική και γεροντική ηλικία.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις μας στα πρόωρα νεογνά και στα βρέφη στους πρώτους μήνες της ζωής τους, μπορούμε μέσα από κατάλληλες συμβουλές να δώσουμε τις πρώτες κατευθύνσεις στους γονείς και να τους εντάξουμε στη διαδικασία της κινητικής εκπαίδευσης.

ΠΡΟΩΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Σα συνέχεια της συμβουλευτικής και σε συνεργασία με το περιβάλλον τους βρέφους, ξεκινάει η θεραπευτική μας παρέμβαση στα βρέφη, ώστε να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά το εύρος της πλαστικότητας του εγκεφάλου και του μυοσκελετικού συστήματος σε αυτή την κρίσιμη ηλικία. Πιστεύουμε στην πρακτική με επίκεντρο το βρέφος και την οικογένειά του.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Η μέθοδος Bobath-NDT καθώς και οι υπόλοιπες μέθοδοι που χρησιμοποιούμε είναι αποτελεσματικές για τα παιδιά όλων των τύπων εγκεφαλικής παράλυσης καθώς και άλλων νευρολογικών η ορθοπαιδικών καταστάσεων. Η πρόωρη διάγνωση και θεραπεία είναι ουσιώδη στοιχεία για την αποτελεσματικότητα σε αυτές τις ηλικίες. Κάθε πρόβλημα αξιολογείται εξατομικευμένα και η θεραπεία είναι προσαρμοσμένη στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Καθώς μεταβάλλονται οι ανάγκες του παιδιού προσαρμόζεται και το θεραπευτικό πλαίσιο. Η στόχευση και ο σχεδιασμός γίνεται πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια του παιδιού.   

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στο φυσικοθεραπευτήριό μας είμαστε εξειδικευμένοι για την αποκατάσταση στο δυνατό επίπεδο, κάθε νευρολογικής βλάβης στους ενήλικες ανεξάρτητα από τη χρονιότητα της διαταραχής. Κάθε άτομο αξιολογείται ξεχωριστά και συμμετέχει ενεργητικά στο σχεδιασμό των στόχων και του προγράμματος αποκατάστασης. Η συνεχής αξιολόγηση εξασφαλίζει την επίτευξη των προσωπικών του στόχων.

 

Οι ΠΑΘΗΣΕΙΣ στις οποίες η φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και είναι το αντικείμενο του θεραπευτηρίου μας είναι οι εξής:

Εγκεφαλική παράλυση

Αναπτυξιακές καθυστερήσεις

Μυασθένειες

Μυοπάθειες

Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια 

Απομυελινωτικές νόσοι (Πολλαπλή σκλήρυνση)

Αναπνευστικές διαταραχές/Κυστική Ίνωση

Φλεγμονώδεις πολυνευροπάθειες

Εκφυλιστικές παθήσεις (νόσος Parkinson, νόσος Huntington, Νόσοι κινητικού νευρώνα)

Kακώσεις νωτιαίου μυελού

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Σύνδρομα (Down, Aspenger, κτλ)

Εγκεφαλικοί όγκοι

Ιπποποδία

Ραιβότητα ποδοκνημικών

Βλαισότητα ποδοκνημικών

Υδροκέφαλος

Κατάγματα

Σκολίωση/ λόρδωση/κύφωση

Μυικό ραιβόκρανο

Δισχιδής ράχη